Jag slår vad om att du inte orkar läsa det här inlägget :P

Hejsan,
Har inte skrivit på ett tag så för er som är intresserade så kommer en liten resumé på de senaste dagarna :)

I fredags åkte jag hem till Vera och hjälpte hennne att måla i hennes rum. Det blev riktigt fint! Senare på kvällen när kommit hem så la jag mig med datorn i sängen och så gick det kanske 20 min och sen sov jag som en stock. Snacka om utmattad efter skolveckan.

Nästa dag, alltså lördag vaknade jag 11. Hade sovit i nästan hela 12 timmar! Det var verkligen ett tecken på att jag hade lite sömnbrist. På kvällen var jag på förlovnings-överraskningsfest hos Johannas syster, Jenifer. Det var riktigt roligt! Det var härlig stämmning (trots brist på utrymme :P) och Adam (Jenifers pojkvän) hade fixat jättefint i lägenheten + gratis dricka till alla! Det var verkligen mysigt. Tyckte dock lite synd om Kenny, Johannas pojkvän som inte kunde dricka för han körde oss fram och tillbaka. Men för oss var det väldigt skönt :)

söndagen vaknade jag upp och mådde lite smådåligt (bakis+hade ätit på donken dagen innan och jag har inte ätit kött på ca 3 månader) Det var ingen rolig blandning. Så i stort sett gick jag hemma och segade hela förmiddagen. Hade lite ångest över individuella valen som inte kändes helt rätt. Eller det var mediavalet som inte kändes rätt. Jag hade valt grafisk kommunikation B och vi har inte haft Akursen än så jag har ingen aning om vad det innebär. Sen valde jag det här programmet för att läsa textkommunikation så det kändes jättekonstigt att inte inte välja det. Jag tänkte ju egentligen välja Nacka gymnasiums linje sam-journalistik eftersom jag inte trodde att jag skulle komma in på Kärrtorp men ändrade mig tillslut. Jag blir faktiskt lite ledsen när jag tittade i min gamla svenska bok från högstadiet och alla block jag skrivit i. Det fick mig att inse hur mycket jag saknar svenskan och skrivandet. På något sätt känns det som jag tappat det på något sätt. Jag skyller inte på min nuvarande svenska lärare att det är hennes fel att jag inte skriver lika mycket men i högstadiet fick jag verkligen respons på det jag skrev och att jag var duktigt på det. Men nu när jag börjat på gymnasiet har jag verkligen tappat gnistan. Jag ska fan se till att hitta den igen!
   På kvällen åkte jag hem till pappa eftersom min dator hade fått virus :( Som tur var löste sig det. Vi planerade lite om semsester också. Vi pratade framförallt om Grekland. Det kändes upplyftande att prata om solsemsester i snöstormen! Pappa skjutade hem mig och när jag sitter i bilen så skickar Johanna: Har du ditt sims 2 hos din mamma? Och självklart hade jag inte det så då sa hon att Kenny och hon skulle komma och hämta mig så vi kunde åka och hämta det. (Ja, vi är riktiga nördar). Så kommer jag hem och innan jag ens hinner ta av mig jackan så säger mamma och Anton och jag ska gå och handla. Yes! Det var bara att ge sig ut i snöstormen. Sen kom som sagt Kenny och Johanna och hämta mig. Sen när de skulle släppa av mig så skulle Kenny bara lite fint sladda på min vändplan men det slutade med att vi fastnade i en snödriva så jag och Johanna fick sitta på bakluckan medans Kenny gasade. Det måste sett hur dumt ut som helst men fan vad vi skrattade :D

Så.. idag (Måndag) har jag varit med Martina och Nathalie hemma hos Martina. Det var riktigt trevligt! Men fy vad vi gottade oss. Är helt full i magen fortfarande men det får man väl ändå unna sig lite då och då antar jag. Det är ju bara sportlov en gång om året :)

Nu ska jag snart gå och lägga mig det ska bli skönt :)
Grattis du orkade hela inlägget! :D Ska försöka att uppdatera lite oftare så blir det inte lika långa inlägg.
Ha det bra!




Hej hej

Hej,
Idag är det första dagen på sportlovet och det känns väligt bra. Har sovit hela 12 timmar inatt! Jag var hemma hos Vera igår och hjälpte henne att måla i hennes och Agnes rum men jag åkte hem ganska tidigt så var hemma ungefär vid 9. Så åt jag middag och sen la jag mig i sängen med datorn och poff sa det bara så hade jag somnat. Snacka om att vara något utmattad!

Ikväll ska jag hem till Johannas syster på överraskningsfest :) Hennes pojkvän ska fria till henne. Det blir säkert skoj :)

Annars så har jag en del att göra under sportlovet. Ganska mycket plugg tyvärr och sen är det ganska många jag vill hinna träffa nu när man är ledig! Och nästa lördag är det fest då det är 60/90tals tema så måste komma på utklädnad till det också.
Hoppas alla får ett bra sportlov!

Sportlov, ja tack!

Hejsan,
ska snart gå och lägga mig men på något sätt är datorn roligare än sängen just nu. Imorgon är det sista dagen innan sportlovet. Gissa om jag är taggad? En hel vecka med förhoppningsvis lite normal sömn och så kan man göra saker man vill göra. Även om det tyvärr kommer bli en del pluggande så slipper man gå upp tidigt och stressa.
Later!





Karriär som låtskrivare?

Hittade ett skitroligt spel för Gavin fans :D
Jag har kommit fram till att jag inte ska bli låtskrivare!! :)
Om du själv vill spela gå in här: http://www.gavindegraw.us/downloads.html
Har markerat mina favorit stycken i texten :) enjoy!

Candle

by Gavin DeGraw and Ylva

Staring at a hat
Leaning on the mother cat
I said to Britney spears we all lost touch
Your favorite fruit is meatballs covered cherries

And seedless apple
Nothing from the ground is good enough
Body Rise
Look what's over me

Oh candle
Your golden flowers
Are walking down
Upon this face
Oh candle
I'm playing out loud
To guide me
Give me your stone

Remember seeing moon's rebirth
Rains made feets of the earth
The sun was just orange energy
There is a living lovely ball
Even over fields of hall
Seasons fill my mind
And run me
Bringing it back
More than a memory

You'll be my vacation away from this place
You know what I want
Holding that bird that's looking over the sides
You make me want to spread my arms and kissing


I Don't Want to Be
by Gavin DeGraw and Ylva

I don't need to be anything other than a teacher's son
I don't need to be anything other than a police's son
I don't have to be anyone other than a birth of two books in one
Part of where I'm going, is knowing where I'm coming from

I don't want to be anything other than what I've been trying to be lately
All I have to do is think of trains and I have peace of mind
I'm tired of looking 'round socks wondering what I've got to laugh
Or who I'm supposed to be
I don't want to be anything other than me

I'm surrounded by lamps everywhere I turn
I'm surrounded by chairs everywhere I turn
I'm surrounded by a dark purse everywhere I turn                                         (läskigt :D)
Am I the only one who noticed?
I can't be the only one who's learned

I don't want to be anything other than what I've been trying to be lately
All I have to do is think of trains and I have peace of mind
I'm tired of looking 'round socks wondering what I've got to laugh
Or who I'm supposed to be
I don't want to be anything other than me

Can I have everyone's banana please?
If you're not like this and that, you're gonna have to chew
I came from your bed, the crust of creation
My whole situation - made from pillow to stone
And now I'm falling everybody

Haha :D Can i have everyones banana please? *skrattanfall*


"Du är iallafall min lilla mumsmums"

Det var min mamma som kläckte den där otroligt dåliga komplimangen. Stod och klagade över något som vanligt och så försökte hon säga något uppiggande. Särskilt lyckat vet jag inte om det blev :)

Ska summera dagen lite bara.
Vaknade och försökte hitta motvation till att överhuvudtaget gå upp ur sängen. Det gick inte så bra men ändå gick jag upp. Det märks verkligen att det snart är lov för krafterna börjar ta slut nu. Väl i skolan så var det geografi som stod på schemat. Jag kom in i klassrummet först av alla och det första läraren säger är: Du fick ett väldigt fint betyg på skrivningen. Jaha? tänker jag och tror då att jag fått VG eller något eftersom vi tidigare pratat om att jag ska satsa på VG. Men så har vi betygsnack en och en och då visar det sig att jag fick MVG. Så då blev dagen lite bättre :)
Dagen forsatte med företagsekonomi och sen lunch. Har kommit på att det är irriterande med folk som klagar på att det är jobbigt att gå i skolan. Vi alla sitter i samma sits och det blir inte bättre av att klaga. Slår vad om att de flesta känner som jag, att vissa dagar orkar man kanske inte egentligen gå till skolan men man gör det ändå. Då är det sista man behöver att någon sitter och klagar över hur jobbigt allting är för då börjar man själv tänka i de banorna.
Jag ska försöka vara mer positiv för då kanske det smittar av sig till ens omgivning så det blir en bra cirkel.

Nu ska jag sova, håller på att somna i stolen.
God natten! :)




Tänk om jag visste...

... vad jag vill arbeta med. Ska göra individuella val den här veckan och jag mår seriöst dåligt över att jag inte har någon idé för framtiden. Visst, bara för att man väljer en kurs i gymnasiet som man inte kommer ha nytta av sen så kommer inte jorden gå under men bara själva grejen. Jag känner att jag vill ha något att sikta emot, sätta ett mål så man kan satsa på något och bli bra på det. Sen ändrar mig sig kanske men det är en annan sak. Om man tänker på de senaste 10 åren så har jag velat bli allt från popstjärna till ekonomisk rådgivare till författare till festplanerare.
Så hur jag kunna veta vad jag vill jobba med om 10 år?

Jag antar att man inte ska låsa sig allt för mycket. Man kan ju faktiskt ändra sig och utbilda sig till något helt annat än vad man hade tänkt sig från början. Det enda jag vet är att jag inte vill ångra mig när jag är gammal och tänka: varför gjorde jag inte det där när jag hade chansen? Ska försöka fundera den här veckan på vad jag kan tänka mig att jobba med. Får se om jag kommer på något. Kom gärna med uppgiggande förslag :)

Lyckan är total!

Jag är så jävla glad just nu :) Gavin ska komma ut med nytt album! Det kommer ut den 31 mars och heter Free (som en av låtarna på plattan heter.) Det frodas av rykten om vilka låtar som ska vara på plattan i olika forum så jag tänker inte säga något säkert men tre låtar verkar vara säkra och de är: Indian Summer, I want to be free och Honest. Det ryktas också att det ska vara några covers på plattan. Hoppas verkligen att Tracks of my tears och A song for you kommer med! Så nu börjar nedräkningen, 45 dagar kvar :)

 För att se själva kan ni gå in på den här länken: http://www.directcurrentmusic.com/music-news-new-music/2009/2/9/gavin-degraw-new-songs-covers-arriving-march-31.html






Album: Free 31 Mars.
Spring Tour: Where it all began.


....

Den här dagen har gått läskigt fort. Men jag har ändå hunnit med ganska mkt. Jag hade tur också för en bekant till famijen ringde och bad mig städa mitt gamla dagis som nu deras barn går på. 300 kronor fick jag för det så då blev jag glad! Jag har inte pluggat så mycket som jag tänkt mig (någon som är förvånad?) Kanske ska plugga nu och någon timme framåt för jag kommer nog inte hinne plugga så mkt imorgon. Ska följa med Johanna och hjälpa henne att hitta en praktikplats.
Nej, nu måste jag plugga...


Ledig idag :)

Hejsan!
Idag är jag ledig, det är jätteskönt att slippa fixa sig och åka till skolan. Det är så lugnt hemma också så lediga dagar mitt i veckan är underbart!

Just nu sitter jag och pluggar, ska skriva ett poträtt av en klasskompis (Susanna). Det går sådär.. Har massa idéer i huvudet men lyckas inte riktigt få ut dem ur huvudet och ner på pappret. Ska gå ut gå snart så jag hoppas att jag blir mer klar i huvudet efter det!

Medans jag sitter och pluggar så har jag satt på radion. Har helt slutat att lyssna på radion och helt ärligt så förstår jag varför. Under den senaste 1½ timmen har Kate Perry kommit 3 ggr (redan andra låten jag lyssnade på var I kissed a girl). Är det verkligen konstigt att man tröttnar på vissa låter efter ett tag? Hörde också att Chris Brown skulle ha misshandlat sin flickvän, Rihanna. Hm...? Undrar om det verkligen är sant. 

Jag har bestämt mig för att baka i helgen eftersom det var så himla länge sen. Tänkte baka blåbärsmuffins och äppel&kanelmuffins. Mums! Så länge de inte blir torra bara.


 

                                                                                VS
        Äppel och kanelmuffins                                                                                    Blåbärsmuffin
Kanske lite julig känsla över det men de passar så bra tsm!        Den här formen passar ju bra till alla <3-dag.'





Planering...

Något som är väldigt bra är planering. Det är verkligen synd att jag är så dålig på det. Man tänker hela tiden att man ska bättra sig men inget händer. Finns det något knep för att bli en bra planerare? Jag har iallafall lessnat på att alltid vara stressad över det mesta.
Ge mig sommar och lov!

God natten :)

Förstår inte ibland hur jag lyckas.. Började bli trött vid tio tiden och tänkte att jag skulle gå och lägga mig snart för att vara riktigt utvilad tills imorgon. Men så måste jag självklar sätta mig vid den här förbannade datorn och så vips har 2 timmar gått. Förstår mig inte på vissa saker.

Sov så gott!


Ändrade planer

Hejsan,
Egentligen skulle jag och Karro söka jobb idag men hon insåg att hon hade skjutit upp allt skolarbete tills idag så vi ska ta det i veckan istället. Så nu ska jag åka till stan med Ida istället. Ska försöka att inte ta slut på studiebidraget i början av månaden :)
ha en bra dag!

Dagen i korthet :)

Hejsan,
har haft en helmysig dag idag. Jag och Karro åkte till hennes jobb i Vällingby. Det gick väldigt snabbt så vi gick en runda i centrumet där. Köpte en ny loreals volume collagene mascara (den som går på reklam nu med Eva Longoria) och Got2be smooth n' chic, alltså sånt man ska ha i håret för att inte skada håret när man plattar och fönar det. Det blev också ett par leggings. Men jag måste bara förklara min kärlek för Kicks medelmsklubb! Det kostar absolut ingenting att gå med och då får man en tidning hemskickad varannan månad ungefär med massa sminktips osv. Man får också hemskickat massa rabatter, jag fick 25kr plus 10% på det jag köpte idag t.ex. sen får man också då och då prestenter om man är medlem. Idag fick jag prov på en hudkräm. En annan gång fick jag en necessär med hudkräm och ögonkräm från Lancome + en läppglansask. Sånt gillar jag!

Efter shoppingen begav vi oss till Orminge för att fixa hennes ipod. Det gick rätt så bra :)
Men när vi satt och åt middagså sa mamma att de kanske sökte folk på ICA Maxi så vi bestämde att vi ska åka dit imorgon och söka jobb! Hoppas, hoppas att det går vägen.

Ha en bra kväll!

God morgon!

Hej hej,
vet inte riktigt om man kan säga god morgon om man har varit uppe i en timme redan men men. Jag är nästan färdigfixad, ska följa med karro till hennes jobb och hjälpa till. Det är bra att kombinera jobb med vänner :) Sen efter jobbet så ska vi åka hem till mig och fixa musik till hennes ipod. Jag har redan betsämt några som jag ska lägga in, hehe :)

En helt annan sak.. Jag har i 2-3 veckor lagt undan alla mynt som jag fått när jag handlat i en speciell burk. Och jag kan säga att det verkligen funkar! Nu när jag räknade var det 142kr som låg där i. Kanske inte värsta summan men det är liksom pengar som för mig är bara några kronor. Men om man sparar lite hela tiden så blir det mycket i slutänden. 
Så för er som är dåliga på att lägga undan pengar så är det här ett jättebra tips! Just nu sparar jag till sommaren och en ny mobil.

Ha det bra!





Äntligen fredag!

Hejsan.
Måste bara säga att det är så enormt skönt med fredag! För en gångs skull har jag inte massor av plugg så jag ska spendera helgen med att göra saker jag faktislkt vill göra. Exakt vad vet jag inte riktigt än. 

Efter skolan som slutade halv två åkte jag och Karro en snabb sväng in till stan för att hon skulle köpa en prestent till Sophie som fyllt 18 i veckan. Sen mötte vi upp Martina i Slussen. Jag har inte träffat henne på flera månader så det var verkligen kul och se vad hon haft för sig på senaste tiden. Hon har en energi som inspirerar så det kändes som det var något jag behövde just nu! Nu har jag fått ny energi att göra saker igen.

Ha en bra kväll!

Ironin i mitt liv.

Jag kom just påen ganska ironisk sak. Jag håller på att göra en uppgift i idrott om stress som ska vara inne imorgon. Ska då skriva om hur man kan förebygga stress. Här kommer en smakbit på den:

En bra sak att göra är att planera skolarbetet. Genom att bestämma när man ska plugga ett tag innan ett prov t.ex. så kan man undvika att bli stressad i sista sekunden. Det är lätt att man sitter kvällen innan och är stressad över hur man ska hinna.

Är det då inte ganska ironiskt att jag sitter kvällen innan och skriver den här uppgiften och är stressad?


Happy b-day


Idag fyller Gavin 32 år! :D



Det firar jag genom att ínte plugga resten av kvällen och lyssna på hans musik (Ingen skillnad från annars :) men men)
En annan bra sak som hände idag var att Karro ringde och bad om att få låna mín One tree hill box :D Det är roligt när "nya" personer börjar titta på serien. Gavin var btw med i dagens OTH avsnitt på femman. Han och jamie sjöng I dont wanna be, så gulligt :)


Screenwriter's Blues

Hejsan.
Sitter hemma nu och försöker plugga men det går väl sisådär. Man fastnar lättare vid datorn och teven istället för jordens geologi. Det är verkligen konstigt...
 
Såg realityserien Life of Ryan på MTV där han och hans kompis Tony åkte till Österrike så frågar Tony:
- vilket språk pratar man i Österrike? 
efter en liten stunds tystnad säger Ryan:
- Det ligger i Europa iallafall.
:)
Tyckte det lät roligt att bara för man inte vet en sak så måste man säga något annat smart. Måste dock erkänna att jag inte heller var 100% säker på det heller först men det ska självklart vara tyska :)

En annan rolig sak de sa var när de åt på en resturang så kommer deras mat in och Ryan frågar vad Tony beställt (Det var fiskfile med potatis). Tony tittar lite misstänksamt på maten och frågar kyparen vad det är för mat som säger att det är fiskfile. Tony blir jättebesviken för han trodde han beställt stek. Så säger han att han inte kommer tycka om det men att han ska smaka iallafall. Så visar det sig att det inte var så äckligt. Så säger han:
- Europeer ser säkert det här som vi ser pizza
Ryan: Du vet att pizzan kommer från Europa?
Tony: Men amerikansk pizza är mycket godare. De är mycket flottiga.

Så typiskt amerikanare :) 
Ska försöka plugga nu igen!
PS. Nu kan man se det nya One tree hill avsnittet, 6x16 efter TVÅ  långa veckors väntan! Gå in på surfthechannel.com för att se det. Där kan man se de flesta serier.
Ha det bra!

I could never be the one that you want, dont ask.

Hejsan.
Måndag idag om någon skulle ha missat det..
Dagen började med att Vera ringde när jag satt och åt frukost. Hon ville komma hit eftersom hon sovit hos Leo. Så vi fixade oss och snackade. Det var en bra start på dagen tycker jag. Skolan var väl måttlig rolig.. Historia, svenska och samhälle (i typ 20 min). Sen stannade jag och Vera kvar i skolan och pluggade geografi eftersom vi har prov på onsadag. Yes! Så ja, det känns som mitt liv bara består utav skolan just nu... Tur att det bara är 128 dagar kvar till sommarlovet!!

Har du någon gång haft ett problem som är så obetydligt att det kanske inte ens borde ses som ett problem? Men ändå finns det där och växer mer och mer. Det kan kännas som att det är inget man behöver ta itu med men ändå känns det. Problemet eller vad man nu ska kalla det existerar ju, ska man inte lösa det då? Man kanske inte vet ifall det är ett problem eller om det är en själv som förstorar allt? Nej, det är nog bättre att lösa allt istället för att fundera om det är problem eller inte. För om man funderar på det för mycket så blir det till slut ett problem.  

Topshop

        
 

Jag försöker göra allt för att inte plugga så jag gled in på topshops hemsida och hittade lite fina saker. Har inte köpt så mycket kläder på sistone så jag blev lite sugen. Kanske inte så jättemycket färger som det ska vara nu i vår men jag har en ganska enkel stil. Så det här passar mig.
Säg vad du tycker!

-

Thank god att jag börjar bli bättre, har fortfarande lite illamående men inte på samma sätt som igår. Känner mig dock lite skyldig för när jag kom ut i köket imorse så sa min brosa: du har smittat mig. Han mådde också illa och hade ont i magen.För att kompensera mitt dåliga samvete så la jag in värmepåsen (uppfinning från gudarna mot magvärk) i mikron till honom. Så nu hoppas jag att jag bara blir friskare. Jag orkar inte vara sjuk och hamna efter i skolan osv. 

Hoppas du mår bra iallfall!