Tihi!

Kan inte riktigt fatta att det bara är 2 dagar kvar tills jag fyller 18! Det är en del saker som måste fixas innan så just nu känns det lite stressigt men samtidigt så skönt. Så länge man väntat på denna dag och nu så är den snart här. Lovely! 

Har iallafall hittat något att ha på mig på lördag vilket känns skönt, hade blivit lite jobbigt att gå utan liksom. Det är också väldigt skönt att vi kan får fira att det är höstlov! Jag och Anna blev ganska deprimerade när vår samhällslärare påpekade att det är vårt sista höstlov :/ Men man får se det som en extra anledning till att fira för sen tar ju allt det roliga slut ;)  

Nu måste jag ta reda på varför torsken i Östersjön minskar. Spännande va? :)

Som lovat!

Nu kommer låten tired and uninspired av My American Heart som jag lovat att lägga in.




Lägger in en till låt av dem bara för att de är så bra ;)




"Nu dricker vi!"

Hejsan!
Hade ett jättebra inlägg i söndags men internet la av precis när jag var klar så det blev inget med det. Synd för er! :) Men som plåster på såren ska jag ändå visa några delar från det inlägget. Lucky you! :)

Lördagskvällen spenderades hos Tuft från Idas klass och det blev en hel del skratt och det visade sig att My var en fena på att busringa till folk. Tänk att en så oskyldig person kan säga såna grova saker :D Orkar inte föklara massa detaljer men ni kan få några bilder som säger ett och annat ;)


Mitt i allting brister My ut: Måste gå in på Café World, mina kycklingar är klara! (Inte alls beroende!) Haha :D



Rätt misslyckad bild egentligen men <3 Idas förvånade min! :)



Emelie langar smilet och hon kom också med det numera väl kända citatet: "Nu dricker vi!" 



Tired and uninspired.

Hej,
jag tänkte typ göra en liten utvärdering av veckan som gått och min vecka började typ i söndags så det är där berättelsen kommer starta.

Som sagt, i söndags var jag och Linea på Green Day och det finns inga ord som kan förklara känslan. Jag har velat se dem ända sen jag börja lyssna på dem i högstadiet och nu besannades den drömmen! Skitkul var det och drag från första tonen til den sista applåden. Dock missuppfattade jag när konserten var slut för jag var så inne i stunden och låten Time of your life som framfördes av självaste Billie Joe med endast gitarr. Det var så vackert. Och när ljusen tändes och folk började gå utåt stod jag kvar och bara tog in stunden. Sen när jag upptäckte att folk började gå utbrast jag: VA?! Är det slut?! Killen framför mig hade svårt att hålla sig för garv och ännu ett pinsamt moment av mig var fött. 

Så, den här känslan av lycka, lättnad och glädje gar hållt i sig tror jag för även om veckan har varit sjukt stressig så har jag ändå känt att allt har gått relativt smidigt. Det enda som man skulle kunna anmärka är att jag lyckades tappa min plånbok, eller egentligen var det på torsdagen i förra veckan men det är inte poängen. Det var iallafall så att jag började tappa hoppet om att jag skulle få tillbaka min fina plånbok men så idag hände det. Det kändes verkligen som en triss reklam: Plötsligt händer det. Det var så att en klasskompis kom fram till mig och sa: Ylva, saknar du något? Och av ren reflek sa jag: ja, min plånbok. Och så tog hon upp plånboken ur sin väska! Jag hörde hallelujah kören sjunga, jag lovar. Så nu slipper jag gå ut med passet på min 18-årsdag. Perfekt!

När det gäller skolarbetet denna vecka finns det inte heller ord för vad vi har gått igenom. Det började med en engelska redovisning i tisdags, religionsprov i torsdags och nu en samhällsuppgift som jag precis lämnade in. Man skulle lämna in den senast 23.58 och jag lämna in 23.50. 8 minuters marginal tycker jag fan är starkt jobbat! Denna deadline kan man dock diskutera, något jag inte kommer göra nu men en sak som jag kommer säga är att det borde inte vara lagligt att sätta en deadline på fredag kväll. På allt detta skolarbete har vi haft småläxor i stort sett varje dag och jag måste bara säga att jag är sjukt nöjd med att vi klarade denna skolvecka så pass bra ändå! Det ska vi fan ha cred för!

En annan "stor" grej är att jag fick Spotify skickad från Anna (du är bäst!) i veckan. Ja, jag vet att jag är efter men musik har liksom inte varit svårt för mig att få tag på *host* nedladdning *host* Men nu ska jag försöka hålla mig på den lagliga sidan och njuta av Spotify! Ett band jag lite hade glömt var My American Heart så de har jag lyssnat på för att orka plugga. Ska lägga in klipp från dem senare, promise!

Nu ska jag sluta babbla. Ingen bild får ni idag heller. Stackars er!
See yah!

Dagens skratt!

Videon talar för sig själv!


Dagens i-landsproblem.

Idag vid middagen klagade min mamma över ett problem hon har. Det är nämligen så att hon har börjat på en ny kurs och då får man en röd dator som min mamma velat ha väldigt länge. Men nu är det så att min käre mor har redan dator, med en tillhörande penna som man kan skriva på datron med! Så nu måste hon välja mellan dessa för hon ska ge bort en av dem. Hon var helt seriös när hon sa att hon hade problem med detta.

Det slog mig då att jag tidigare idag hade stått och haft en redovisning på 30 min om barnarbete i Indien.

Efter jag sagt det blev hon tyst och förstod hur litet hennes problem var.




Nej, det är klart att det är synd om min lilla mamma också...


Gröna dagar!

Nu har jag dragit upp elementen i mitt rum och vardagsrummet för jag gick runt konstant och frös även om jag hade sockor + två tjocktröjor + legging och mjukisbyxor på mig. Så borde det faktiskt inte vara. Förlåt isbjörnarna :(

Green Day uppdatering kommer, har bara inte haft orken att ta tag i det. Att gå på konsert är utmattande vill jag lova! Jag kan också lova att konserten var G R Y M! Om du inte var där missade du något helt klart. Bara önskar att jag kunde få hörseln tillbaka :D

En obekväm sanning.

Idag fick vi se på en obekväm sanning (an inconvenient truth) på naturkunskapen. Filmen kom för några år sedan och är gjord av Al Gore, en tidigare presidentkandidat mot George W Bush. Filmen handlar om våra miljöproblemen och filmen fick verkligen mycket uppmärksamhet när den kom. Tycker att det är väldigt bra att filmen tog upp debatten även om vissa tycker att filmen känns "amerikansk" och överdriven.

Det som chockade mig lite var att det bara var ca 3 av 34 st i klassen som sett denna film! Även om jag förstår att man kanske hellre hyr en skräckfilm än denna film men jag lovar er, detta är en skräckfilm i sn egen klass

Måste bara tillägga att Aftonbladets recension på filmen var "en av höstens höjdpunkter" precis som att det var en rolig komedi. Är det bara jag som tycker att de orden inte kanske var speciellt passande? 


It's a hard world.

Det är sjukt att stora företag kan uttnyttja u-länderna på deras tillgångar. De fattiga länderna säljer ut sin mark för att de är beroende av arbete och kapital. Sen odlar företagen upp marken och lämnar inget kvar till ursprungslandet. 

Var finns rättvisan i det? 


Svältande barn i Darfur, Sudan

Finns det någon som tycker att detta är okej?


Snälla, påminn mig igen.

Måndagen snart över. En av fem dagar avklarade. Veckorna går snabbt, det kan man faktiskt säga att de gör. Just denna vecka skulle bli en såndär vecka som man kan vara i skolan och luta sig lite tillbaka i stolen, umgås på riktigt med klasskompisarna och landa lite som det brukar kallas så fint. Men något gjorde att det inte blev så. Helt plötsligt fylldes kalendern med det både ena och andra. Och denna lugna, fina veckan är som bortblåst och min fråga är: Är det så här det kommer vara framöver?

Skolan ska ju vara förbererande för arbetslivet och just nu känns det som skolan tar upp mina dagar, från morgon till kväll. Mina tankar får inte vila och fritiden kommer i kläm. Är det verkligen så det kommer vara? Om det är det så känner jag bara NEJ TACK! Och vad betyder det? Jag tackar nej till framtiden. Helt ärligt så tror jag inte det är det som är meningen med skolan, att känna sig stressad, oinspirerad och trött. Men så är det.

Samtidigt så kan jag inte släppa tanken av hur lyckligt lottad jag är som får gratis utbildning. Det är något som många ute i världen skulle göra mycket för att vara i min sists så därför är jag tacksam. Helt ärligt är det en av anledningarna till att jag orkar kämpa i skolan, även de här dagarna som känns tunga.   


Halihallå

Hejsan.
Idag blir det bara en "degdag". Ja, ni kan ju gissa varför om ni läste inlägget innan.

Igår blev det Idol och så hade vi kamp om Nacka. Tydligen är Media Markt det bästa vi har i Nacka. Se, vi har mer än kor här på "landet" :)

Tyckte juryns val var riktigt dåligt igår men Johanna blev glad. Tur att någon blev det iaf. Själv lyckades jag rösta på fel person :/ (Påminnelse till mig själv: försök inte rösta på fyllan)

Som sagt, ikväll händer det nog inte så mycket men vi ska typ spela Farmville ooch pimpla vin igen. Ja, jag har skaffat Farmville även om jag sa att jag aldrig skulle göra det. Jag har dubbelmoral I know.

See you around babes ;) 

2nite!

Ikväll blir det tacos och vin med Johanna :)


Så skönt med fredag eller vad säger ni? :)


Min idol!



Anders Bagge in my <3


Äntligen!

Nu är det äntligen Oktober! Som jag har väntat!

För som inte vet så händer det här i Oktober:

GREEN DAY 11/10

Min 18 årsdag 24/10

Det är också FN-dagen på min födelsedag och då får man inte vara elak mot någon. Jag trodde att det var så på riktigt när jag var liten. Tänk vad enkel världen var då :) 



Hösten är ändå ganska vacker när man tänker efter :)