I wanna be FREE!

Yay! Idag släpps Gavins nya album Free! Fast det är i och för sig i USA så imorgon kommer det till lilla Sverige :)
Ska faktiskt ta mig ut och se om det finns någon skivbutik som har fått in skivan. Det är faktiskt en ganska annorlunda sammanträffande för imorgon införs ju den här IPRED-lagen. Då är det väl det bästa sättet att gå till en skivbutik och stötta sin idol! Ska jag vara helt ärlig så har jag nog inte köpt en skiva på minst 5-6 år men nu är det dags att börja stötta den musik man gillar. Men det är en sak jag har funderat på, hur mycket går egentligen till artisten? 
   En annan sak jag undrar över är hur den här lagen kommer förändra de som laddar ner och deras beteende? Om jag skulle chansa så tror jag inte saker kommer förändras så jättemycket, det kommer säkert komma nya program som gör det möjligt att ladda ner utan att man kan bli tagen eller vad tror du?
  
Men min åsikt om nerladdning är väldigt delad, på ett sätt tycker jag det är en självklarhet att man inte ska få ta något som någon annan har gjort och ska tjäna pengar på men samtidigt så skulle nog många artister inte varit kända om inte fildelning fanns. För min egen del så skulle jag absolut inte lyssna på det jag gör idag om det inte vore för fildelningen och jag vill inte sätta mig in hur det skulle ha varit. Musik är det bästa jag vet, det får mig att må bra och den finns alltid där för mig när jag är ledsen. Det är därför jag tycker det är synd att man inför den här lagen fast samtidigt så förstår jag att det är en början på att utrota nedladdningen. Men jag tycker man också måste satsa på att komma på ett nytt sätt att få ta på musik som är lagligt! Det är som om en lärare bara säger vad man gör fel istället för att förklara hur man ska göra för att göra rätt!

Jag ska iallafall försöka hitta Gavin Degraws nya skiva imorgon. Längtar som fan!



God natt!

..

God morgon!
Det har hänt en väldigt ledsam sak! Fick ett mail från Playahead där det stog att jag blivit avregistrerad :( Det var i och för sig kanske 2 år sen jag var inne där men ändå!

Okej, ska vara lite seriös nu :) eller nej, jag ska nog gå upp ur sängen även klockan egentligen bara är 11. Nu blir det ljusare kompisar! :)

Konstigaste skoldagen någonsin...

Hejsan!
Jag sitter i skrivstugan i skolan och har min andra håltimme för dagen. Helkul! Har gjort VG/MVG prov i matte klockan 8 till 10. Det gick typ inte alls... Men sastar ändå bara på G i matte B så det känns skönt att kunna släppa det och gå vidare utan att vara ledsen. Andra lektionen efter 2 och en halv timmes håltimme var svenska då vi skulle hålla ett tal på 5 minuter. Det gick väl helt okej, hoppas läraren tyckte om det! Ska bli spännande att se vad man får för betyg. Så nu sitter vi här och har tråkigt i datasalen. Väntar på att ha nästa prov, engelska muntliga delen! # prov på en dag, är det ens lagligt? :) Ska nog försöka plugga något så jag slipper göra hemma sen.

Hejdå :)

En god gärning!

Hejsan!
Efter jag fixat i mitt rum jobbade jag med mitt svenska tal. Det muntliga nationella provet i svenska B är att man ska hålla ett tal och det går väl sådär. Känns inte riktigt som att jag får till detpå ett bra sätt men jag har skrivit ett tal på ca 5 min. Så jag får väl finslipa på det tills på torsdag.

Efter pluggandet tog jag mig ner till min mormor för hon ville ha hjälp med lite saker. Vi åt pannkakor med blåbär, fy vad gott det var! Men det jag skulle berätta var att jag hade sett på internet att det fanns en Myrorna kontainer (stavning?) bara några minuter från min mormor så då tog jag min kassa med kläder som jag tröttnat på och slängde där i! Det känns verkligen bra att slippa släga kläder som jag bara tröttnat på men fortfarnade går att använda. Det finns förhoppningsvis någon som kommer få användning av de där kläderna plus att pengarna går till bra ändamål.

Jag måste dock erkänna en sak.. Jag försöker verkligen vara mer miljömedveten men samtidigt älskar jag att shoppa, känslan att att ha något nytt plagg är underbar. Och jag vill undvika att handla på de stora kedjorna som H&M tex eftersom de som gör deras kläder har dåliga arbetsförhållanden men ändå hamnar man alltid där när man ska ha något nytt till garderoben. Hur kan man ta ur sig de här vanorna? Jag skulle verkligen vilja börja handla second hand men jag antar att det inte är riktigt samma sak. Har nog inte slå hål på de här myterna att det aldrig finns något på second hand och det som finns är bara tantkläder.

Det är därför jag tycker att alla ska börja återvinna kläder som man inte använder längre. Jag menar, de kläderna jag lämnade in var det absolut inge fel på, det var bara att jag hade lessnat på dem efter att ha använt dem några gånger. Och det är ett beteende man verkligen måste sluta upp med! Att köpa saker man ändå inte vill ha. Det har jag faktiskt lyckats bra med tycker jag. Nu tänker jag efter mer och handlar det jag absolut vill ha. Ett bra sätt att få både samvetet och plånboken att må bra av!

Har äntligen fixat i mitt rum!



En tråkig vit vägg blev...

 


... en rolig vit vägg :)



Dekorationen kommer från IKEA och det är hur enkelt som helst att fixa! Det tog mig ca 40 min att sätta upp det här. Passar mig perfekt eftersom jag inte är så pysslig av mig och det bästa är att man kan flytta dem hur och när som helst.
Så nu är det inga problem att fixa en tråkig vit vägg! :)

Försökte ta en översiktsbild men det var inte så lätt..
Sängen fick nya svarta lakan och satte upp en ny lampa.
Små förändringar gör väldigt stor skillnad!



Plugga, äta, sova, plugga, äta, plugga....

Jag har spenderat HELA dagen till att plugga och jag tror min hjärna snart kommer koka över! Tur att vi inte har några obligatoriska lektioner imorgon för jag måste verkligen plugga då också.

Idag skulle jag egentligen ha fixat i mitt rum eftersom jag och mamma var på Ikea i lördags så köpte vi nya saker till mitt rum som jag skulle vilja fixa med. Men som sagt, hela denna dag har gått åt pluggandet :( Tack skolan för att du förgyller mina dagar med skolarbete!

Jag hoppas på att få göra något annat imorgon än att bara plugga... Ska gå upp ganska tidigt så jag hinner med allt.

Ska fortsätta med mitt tal nu!
Hörs någon gång när jag tagit mig ur havet av plugg!

Tiden går snabbt och 7åringar förstår mer än vad man kan tro.

Någonting man säger är att tiden går snabbt och det gör den verkligen! Det är därför det är så viktigt att uppskatta den tid man faktiskt har. Det är faktiskt inte så länge tills man har gått ut skolan och då är skoltiden slut. (om man inte nu väljer att plugga vidare) Det skrämmer mig ganska mycket att bara för ca 2 år sen var det viktigaste vad man skulle ha för klänning på balen och sådana saker. Nu ska man helt plötsligt välja vad man vill jobba med framtiden och hitta ett jobb. Känns som att för varje dag ska man tar mer och mer ansvar och det är väl i och för sig både på gott och ont.

Men för att lätta upp stämningen lite så har jag hittat en lite rolig historia från tjuvlyssnat.se. Enjoy :)

Åhléns, Stockholm

En man ~40 står vid paketinslagningen med sin son ~7. Pappan muttrar och suckar över paketet som han håller på att slå in.
Pappan: Men du, det här blir ju inte alls bra...
Sonen tittar oroligt på presenten och på pappan.
Sonen: Det är lugnt. Vi kan säga att det är jag som har gjort det.


En gång är ingen gång.

Tänkte ta den förtsa svenska låten i mitt itunesbibliotek som rubrik och kom E! Snacka om att jag inte lyssnar på svensk musik. Sen kan man ju fråga sig om Björn Rosenströms låtar kan räknas som musik är en annan fråga :)

One tree hill avsnittet var bra, känns väldigt bra att det är tillbaka! Däremot går det inte lika bra med företagsekonomipluggandet... Jag har sämst tålamod när det kommer till saker som är jobbiga. Hoppas att provet går bra imorgon!

Antar att jag ska sluta låtsas vara upptagen med datorn och plugga företagsek. Måste bara säga att v et ni att det finns företagsekonomi böcker att köpa på blocket?! Vem vill ha det? :/

Hörs senare!




One tree hill är tillbaka!

Efter ett långt uppehåll är nu favoritserien tillbaka! Här kan ni se promon till det nya avsnittet. OBS! Det här är det avsnittet som gäller i USA om ni tittar på Kanal 5 i Sverige så blir det här en spoiler.


Dagen efter

Dagen efter
baserad på en sann historia
Hon vaknar upp, ljuset lyser in i hennes ögon och hon önskar att hon aldrig hade vaknat. Hon ser sig omkring. Hon är definitivt inte hemma. När hon upptäcker att hon ligger i en bäddsoffa så inser hon att hon blev kvar hos sin kompis som hon hade varit med kvällen innan. Hon känner på sin andedräkt att det kanske inte var saft hon drack igår. Ett illamående sveper över henne. Det får henne att bara vilja försvinna. Hon ville hem och duscha, tvätta av sig gårdagens synder och starta om på nytt. Men nu låg hon där, frusen och med ett huvud som inte riktigt verkade hänga med fullt ut. Vad hände egentligen? Kvällen hade ju börjat med middag och  Melodifestivalen hos hennes kusin och sen skulle hon på en fest som senare blev inställd. Då åkte hon hem till sin kompis istället. När hon mötte sina vänner upptäckte hon att de var ganska rejält berusade så när de kom in i huset började drickandet direkt för att hon skulle komma ikapp. Hon tog några shotar. Men av det mår man inte så här illa. Juste, sen blev hon bjuden på en hel del. Det kanske blev lite mycket..

Hon tar sig upp ur soffan och går bort till toaletten. "usch vad jag ser ut" tänker hon när hon ser sin egen spegelbild. Hon skulle vilja ha ork till att fixa sig men kraften finns inte där. Och egentligen spelar det ingen roll. Hon tar sig tillbaka till soffan, det är ingen idé att försöka somna om nu. Det är bara att vänta tills resten av huset vaknar. Först uppe är hennes kompis som bor i huset. De säger inte så mycket till varandra, det behövs inte. Han räcker bara över en vattenflaska och går upp till övervåningen igen. Ett tag senare när vi städat bort efter gårdagen (framför allt det hon själv ställt till med) bestämde hon sig för att ta sig hem. På bussen kom började hon tänka på massa saker, gårdagen, de senaste två åren. Hon trodde på allvar att hon hade förändrats men så var det tydligen inte. Under två års tid hade hon hållit vissa känslor inom sig. Egentligen skulle de kommit ut för länge sen men så blev det inte. Hon önskade bara att hon kunde vara ärlig mot andra och framför allt ärlig mot sig själv. Hon känner hur en klump i halsen bildas. Nej, nej, nej. Det finns inget att vara ledsen över. Saker blir inte bättre av att man är ledsen. Det är bara att bita ihop och kämpa.

Väl hemma åker kläderna in i tvättmaskinen och sminket tvättas bort. Hon tar den efterlängtade duschen och efter känns det faktiskt lite som man blir en ny, ren människa men ändå sitter ångesten kvar. Till sist borstar hon sina tänder men när hon ska ta Listerine tar det stopp. När hon står där med korken i handen får hon flashbacks från gårdagen. Ett slitet ansikte tittar på henne i spegeln. Hur hade det kunna bli så här? Hur hade hon kunnat låta sig själv gå så långt både dagen innan och alla de andra gångerna? Vissa saker kanske aldrig förändras, är det inte lika bra att bara acceptera dem då? Att det alltid kommer vara på ett sätt för evigt. Ska man acceptera och ge upp eller ska man kämpa med risk att förlora allt man har?

Det värsta är att ens handlingar alltid får utslag på...

dagen efter.


(ironiskt nog lägger jag upp den här dagen efter dagen efter. Internet slutade funka igår så jag lägger in den nu istället.)


God morgon!

Det är härligt att börja dagen med en dusch, kan starkt rekomenderas! Idag Melodifestivalen som gäller, även om jag inte sett de tidigare gångerna så verkar det vara EMD som är de favoriterna. Jag tror det kan vara ett smart drag av oss då Danny är stor i östländerna så jag tror att om jag ska rösta på någon så blir det EMD. Och det är verkligen pga låten, utan just pga Sverige kanske har en chans att komma lite bättre till än bland de fem sämsta. Om jag ska vara helt ärlig så tyckte jag hela deras framträdande var lite halvhjärtad.. lama danssteg och så. De skulle kunna göra det 100 gånger bättre! En annan som ska sjunga i kväll är Molly Sanden och jag är så fruktansvärt avundsjuk på hennes hår! Kolla här:

Ge mig ditt hår Molly!



Nu ska jag fortsätta dagen med att pyssla om mig själv lite och plugga för att sedan åka till min kusin vitamin och kolla på Melodifestivalen! Ska bli grymt att titta på en storbildsTV istället för våran fjuttiga :)
Hörs senare!


Det finns bra människor här i världen!

Hejsan!
Har varit en mindre intressant dag idag men måste bara berätta om ett litet äventyr på kvällen som var ganska oväntat. När jag kom ut från duschen hade jag ett missat samtal och ett medelande lämnat. Det var en kvinna som hittat mitt busskort vid busshållplatsen så efter middagen gick jag och mamma ner till centrum för att köpa blommor och en trisslott som hittelön till den stackars kvinna som tydligen hade när hon hittat kortet gått hem och ringt runt till SL och skrivit ut lappar och satt upp vid busshållplatsen tills hon hade sett mitt mobilnr på baksidan av busskortet. När jag och mamma kom hem till kvinnan blev hon och hennes man överlyckliga för sällskap och blommorna. Kul att man kan ge tillbaka något när kvinnan hade varit ärlig och slitit för att få tag på mig. Man blir glad av att sådanna människor finns.

God natt!

   


Pengar rullar in som det ska, det går... helt okej nu.

Hej hallå!
Det är ju alltid trevligt med måndag när man får slängas in från en skön helg till att ta ställning till en massa saker. Redan första lektionen idag skulle vi välja vad vi ville fördjupa oss med som sedan ska bli en uppsats om ca 8 veckor. Jag valde USAs framväxt, hur de kan gå från att bara ha indianer som invånare och att vara en brittisk koloni till att vara världens ledande land idag. Det är oerhört viktigt för mig att jag får hålla på med ett ämne jag är intresserad av. Skulle verkligen inte göra ett lika bra arbete så det känns bra att man får välja ämne själv.
  Den här dagen har vi skönt schema så det gick utan problem och så när jag kom hem så satte jag mig och prata med mamma en stund och hon säger nog det sjukaste jag hört! Hon och pappa har bestämt att jag ska få 2500 kr för att sätta plåster på såren för att jag ska ha tandställning. Jag har aldrig känt mig så bortskämd i hela mitt liv men jag behöver verkligen en ny mobil för min är inte direkt den senaste mobilen. Snarare modellen efter Nokia 3310. Men jag får dåligt samvete när man bara får pengar sådär utan anledning men jag antar att man ska vara tacksam att man har generösa föräldrar!
Nu ska jag hitta på något annat spännande!
Hörs!

Nu är helgen slut, slut, slut. Snart :)

Hej bloggen :)
För er som inte vet så kan jag berätta att jag inte tycker om söndagar, eller jo själva dagen är det inget fel på för man är ju ledig men det är söndagsångesten jag innerligt hatar. Jag är nog inte den enda. Men idag känns det faktsikt helt okej, jag känner mig mer glad över vad som hänt i helgen istället för att tänka att skolan börjar imorgon. Plus att jag ska ut och fota med Ida ikväll så det känns inte som helgen är slut än :)

I fredags var jag först på middag hos min mammas kompis i Zinkensdamm. Fick en inbjudan till min barndomskompis Kristinas studentskiva som ska vara 28 mars. Det skulle vara kul att gå på krogen men jag känner liksom bara henne där så vi får se hur det blir med det :) 
  Efter det åkte jag och mötte Linea i Mälarhöjden för att ta oss till Carro som hade sommarfest. Det var skitroligt, många härliga människor. Jag hade dock inte så sommriga kläder på mig för jag vägrade frysa. Så det blev bara bikni istället för bh och leggings men det fick mig att sakna sommaren mer än någonsin. 
   På lördagen vaknade jag och varit rejält bakis så satt i stort sett och stirrade in i TV tills jag bestämmde mig för att åka till pappa. Vi gick ut och åt på en nya thairestaurang i kvarteret brevid. Man fick mat för två personer och eftersom jag mådde lite småilla fortfarande fick inte i mig så mycket men det var riktigt gott! Senare messade Vera mig och vi möttes upp i slussen för att åka vidare hem till mig. Vi gjorde absoult ingenting, tittade lite One tree hill och sen blev vi så trötta att vi tänkte gå och lägga oss men då tog jag fram datorn dumt nog och så blev det facebook för hela slanten! Fy fan vad vi skrattade åt massa saker, minnen alltså :)

Nu måste jag springa så Ida inte står och fryser därute. Hörs senare! 

More than useless

Hejsan,
efter dagen geografi lektion åkte jag till söder för att jag hade en tid på tandregleringen. Där träffade jag en väldigt psykologik tandläkare som om såg mellan fingrararna sa: Vi tvingar dig inte men du måste ha tandställning om du inte vill få massa problem senare. Så jag antar att jag inte har något större val.. Som tur är kan man ha keramikplattor istället för metall som tudligen inte ska synas lika mycket så jag tror jag ska satsa på det för att sätta plåster på såren.

Känns som jag kommer se ut såhär eller iallafall något liknande...


Det går ganska segt att plugga.. Hittar inte rikigt motivationen så jag satsar på att läsa "det viktigate" av det viktigaste. Hoppas det räcker till ett G iallafall. De som går i Sm2a håller nog med mig om att vi har på tok för mycket i skolan. Känns som det är något nytt varje dag.

Liten genomgång för er som glömt.
Historia - Prov imorogn
Samhälle - fotouppgift anti-trafficking och litet grupparbete
Engelska - Läsa 100 sidor i boken och skriva log not 1 (senast söndag)
Svenska - Läsa nationella läsprovet
Matte - G-test nästa fredag på geometri och VG/MVG v.12
Geografi - Vegetationzoner med analys till nästa onsdag
Företagsekonomi - PROV vecka 12 på kap 11-15 (väldigt mycke)
Textkommunikation - krönika som ska vara klar på fredagslektionen

Och folk undrar varför ungdommar är så stressade idag... Här har ni svaret!

En glad nyhet är att GAvin ska åka till Uganda på söndag och dela ut myggnät till utsatta människor. Det gör mig lycklig att veta att det finns kändisar som bryr sig om omvärlden också.
Ha en bra kväll!





Glöm dina bekymmer, det kommer nya imorgon.

Hej hopp
Har varit en allmänt tung dag idag men som tur är går tiden rätt fort så det är snart helg igen.

Har hittat ett superprogram som heter Youtube mp3 konverter som gör att man kan få ett klipp från Youtube till en mp3 fil så man kan lägga in den i sin mp3spelare. Hur bra som helst! Man bara kopierar urladressen som man hittar till höger på sidan och klistrar in den i det här programmet och sen väntar man ca 2 min och så plingar programmet glatt när det är klart :)




Saknar sommaren...




Gotta be somebody

Hej,
första dagen i skolan efter lovet och det känndes lite konstigt. Från ett läge till ett annat liksom. Helt plötsligt fick man ta ställning vad man ska göra i skolan när man dagen var i helt andra tankar. Har i stort sett suttit hela eftermiddagen/kvällen och pluggat historia och det känns fortfarande som att jag ine kommer få in allting tills på torsdag :/

Sportlovet har varit riktigt roligt. Har gjort en hel del roliga saker och det bästa var att kunna för en gångs skull lägga skolan åt sidan och tänka på andra saker.

Men nu är man som sagt "back on track" på gott och ont. Nu kommer jag låta hur barnslig som helst men jag har aldrig varit så här avundsjuk i hela mitt liv. Anton och mamma håller på att leta efter resa till New York. Mamma lovade honom den resan när han fyllde 18 (bara 3 år sen) så tror ni att jag får följa med? Nej, självklart inte. Jag hade dödat för att få åka till USA men nu får jag bara lyssna på när de planerar och det är skitjobbigt!

Nu ska jag inte störa mer.. eller något sånt.